Uw kansen

Ook in economisch slechtere tijden starten veel mensen een bedrijf. En of het nu een “goede” tijd is of een “slechte” tijd, er zullen altijd mensen slagen in hun missie en er zullen mensen niet slagen. De een start vanuit een hobby, de ander is werkloos geraakt en wil zijn beroep op zelfstandige basis gaan uitoefenen.

De weg naar succes is zelden makkelijk, maar vaak wel spannend en uitdagend. Er komen zeker obstakels, maar uw motivatie en aanpak bepalen grotendeels uw kans op succes. Een aantal tips:

Bereid uzelf goed voor en zoek overal informatie. Bepaal uw doelstellingen (zonder doelen zult u veelal niet ver komen). Maak voor uzelf een plan. Laat u goed adviseren over wat er allemaal bij zelfstandigheid komt kijken. Luister naar anderen, maar bedenk goed naar wie u luistert. Iemand die nooit ondernemer is geweest, is misschien negatief vanwege het “onbekende”. Een ondernemer die failliet is gegaan heeft daarentegen wellicht weer goede tips, evenals een ondernemer die succesvol is. “The sky is the limit”, maar wees wel realistisch. Te ambitieuze doelstellingen leiden wellicht tot frustratie. Blijf altijd uzelf. Bouw dusdanig aan uw bedrijf dat u uzelf kunt blijven. Ken uw sterke en zwakke kanten. Zoek hulp bij de zwakke kanten en gebruik uw sterke kanten.

VGAdvies rekenen
Share this Page